Bible Fun – August 12th

ANGEL FACTS

Select the best answer from the four provided.

  1. One of these is not among the purposes of angels. a) glorify God, b) fly around in heaven, c) help people, d) worship God
  2. According to Scripture’s record, in one of these events angels were not a part of it. a) the events surrounding Jesus’s birth, b) the flood, c) Jonah’s journey to Nineveh, d) the temptation of Jesus
  3. Of the following traits, only one is true of angels. Select that trait. a) They are omnipresent, b) They are innumerable, c) They are omniscient, d) They are omnipotent
  4. Choose the one traits angels do not share with humans. a) They can marry, b) They have intelligence, c) They show joy, d) They have a will
  5. One of these things is not true of angels. Select that trait. a) They are spirit beings, b) They are to be worshiped, c) They have a free will, d) They report directly to God
  6. The word “angel” means…a) visitor, b)messenger, c) winged wonder, d) deliverer
  7. This gospel mentions the name of Gabriel, who appeared to Mary. a) Matthew, b) Mark, c) Luke, d) John
  8. Pick the one activity an angel did not perform (as far as recorded in Scripture) during the week of Jesus’s crucifixion and resurrection. a) rolled away the stone in front of Jesus’s tomb b) announced His resurrection, c) folded his grave clothes in the tomb, d) ministered to Jesus in Gethsemane
  9. This book of the Bible mentions the word angel or angels the most times. a) Psalms, b) Matthew, c) Hebrews, d) Revelation
  10. Pick the two items that are not true. a) angels are created beings separate from humans, b) Angels are humans who have died and gone to heaven, c) Angels have been known to rebel against God, d) Angels look a lot like Precious Moments figurines.

 

ANSWERS

  1. b
  2. c
  3. b
  4. a
  5. b
  6. b
  7. c
  8. c
  9. d
  10. b, d

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s