Bible Fun – August 17th

JESUS QUOTE FILL-IN

Fill in the missing word or words in the following quotes of Jesus. (This is the last Bible Fun for this particular series, but as soon as I come up with some more, I’ll do a second series. I hope you enjoyed this one.)

  1. “Man shall not live on________ alone.” Matthew 4:4.
  2. “Follow Me, and I will send you out to ______ for _________.” Matthew 4:19
  3. “Blessed are the_________, for they will inherit the earth.” Matthew 5:5
  4. “You are the______ of the earth.” Matthew 5:13
  5. “Love your________ and pray for those who persecute you.” Matthew 5:44
  6. “Store up for yourselves treasures in_______.” Matthew 6:20
  7. “The harvest is_________ but the workers are few.” Matthew 9:37
  8. “the________ was made for man, not man for the ________.” Mark 2:27
  9. “Whoever does God’s _________ is my brother and sister and mother.” Mark 3:35
  10. “Let the ______   ________ come to me, and do not hinder them.” Mark 10:14

 

ANSWERS

  1. bread
  2. fish, people
  3. meek
  4. salt
  5. enemies
  6. heaven
  7. plentiful
  8. Sabbath, Sabbath
  9. will
  10. little children
Advertisement

Bible Fun – August 16th

WHERE’S THAT QUOTE?

Pick the book of the Bible that contains the quoted verse.

  1. “A wise son brings joy to his father.” a) Ecclesiastes, b) Ephesians, c) Proverbs, d) Psalms
  2. “All have sinned and fall short of the glory of God.” a) Acts, b) Romans, c) Ephesians, d) Philippians
  3. “How good and pleasant it is when God’s people live together in unity!” a) Psalms, b) Titus, c) Colossians, d) Hebrews
  4. “Trust in the Lord with all your heart and lean not on your own understanding.” a) James, b) Philippians, c) Psalms, d) Proverbs
  5. “Do not conform to the pattern of this world, but be transformed by the renewing of your mind.” a) Colossians, b) 1 Corinthians, c) Acts, d) Romans
  6. “Go and make disciples of all nations, baptizing them in the name of the Father and of the Son and of the Holy Spirit.” a) Luke, b) Mark, c) Matthew, d) John
  7. “All Scripture is God-breathed and is useful for teaching, rebuking, correcting and training in righteousness.” a) 1 Timothy, b) 2 Timothy, c) Titus, d) 1 Thessalonians
  8. “For we are God’s handiwork, created in Christ Jesus to do good works, which God prepared in advance for us to do.” a) Ephesians, b) Colossians, c) Galatians, d) Philippians
  9. “For I know the plans I have for you”, declares the Lord, ‘plans to prosper you and not to harm you, plans to give you hope and a future.'” a) Daniel, b) Joshua, c) Isaiah, d) Jeremiah
  10. “Seek first his kingdom and his righteousness, and all these things will be given to you as well.” a)Matthew, b) Acts, c) Hebrews, d) James

 

ANSWERS

  1. c
  2. b
  3. a
  4. d
  5. d
  6. c
  7. b
  8. a
  9. d
  10. a

Bible Fun – August 15th

IN THE BIBLE OR NOT?

Look at each of the following sayings and write “yes” or “no” to indicate if you think it is actually a quote from the Bible.

  1. “All hard work brings a profit.”
  2. “Cleanliness is next to godliness.”
  3. “God works in mysterious ways, His wonders to perform.”
  4. “Better to live in a desert than with a quarrelsome and nagging wife.”
  5. “The wings of the ostrich flap joyfully.”
  6. “God will not give you more than you can handle.”
  7. “God helps those who help themselves.”
  8. “How good and pleasant it is when God’s people live together in unity.”
  9. “Hate the sin, love the sinner.”
  10. “I have escaped only by the skin of my teeth.”

 

ANSWERS

  1. Yes. Proverbs 14:23
  2. No. Probably from a sermon by John Wesley, 1778
  3. No. From a song by William Cowper 1773
  4. Yes. Proverbs 21:19
  5. Yes. Job 39:13
  6. No.
  7. No. Probably from an Aesop’s fable
  8. Yes. Psalm 133:1
  9. No. Mahatma Gandi said this in 1929: “Hate the sin and not the sinner.”
  10. Yes. Job 19:20

 

Bible Fun – August 14th

PARABLES OF JESUS WORD SCRAMB LE

First, unscramble the words, which each relate to a parable of Jesus.

  1. enjroyu
  2. sbteord
  3. wreso
  4. erats
  5. drsumta
  6. ealnev
  7. plam
  8. gnarted
  9. retasreu
  10. newi
  11. vathers
  12. anitmarsa
  13. erhspdeh
  14. eagt
  15. dinewdg
  16. werot
  17. inco
  18. ligradpo
  19. daryeniv
  20. giinrsv

 

ANSWERS

  1. JOURNEY
  2. DEBTORS
  3. SOWER
  4. TARES
  5. MUSTARD
  6. LEAVEN
  7. LAMP
  8. DRAGNET
  9. TREASURE
  10. WINE
  11. HARVEST
  12. SAMARITAN
  13. SHEPHERD
  14. GATE
  15. WEDDING
  16. TOWER
  17. COIN
  18. PRODUGAL
  19. VINEYARD
  20. VIRGINS